Piet Parra kruipt opnieuw voor Nike achter de tekentafel

Nederlandse illustrator en grafisch vormgever Piet Parra gaat na bijna tien jaar opnieuw een samenwerking aan met Nike. Dit maakt het sportmodebedrijf via de website wereldkundig. Voor de Piet Parra x Nike-capsule collectie nam de ontwerper de Nike-modellen Air Max 1 en de Zoom Spiridon onder handen.

In de sneakerwereld is Parra zeker geen onbekende. Sterker: de uit de samenwerking ontsproten schoenen, waaronder de Brownstone / Blue Reed-Dark Oak 2005, ook wel de ‘Amsterdam sneaker’ genoemd, is een echt collectors item. Parra zegt in het persbericht dat het hoofddoel van deze samenwerking is om jonger publiek aan te trekken die nog niet bekend is met zijn illustraties of eerdere werk voor Nike.

De Nike x Parra AM1 en Nike x Parra Zoom Spiridon worden 21 juli aanstaande wereldwijd via de website en in geselecteerde winkels gelanceerd. De retailprijs voor een paar schoenen is 150 dollar (omgerekend 129 euro). Parra maakte in opdracht van Nike ook een bijpassend trainingspak. Nike heeft de verkoopprijs van het trainingspak niet bekend gemaakt.

Piet Parra kruipt opnieuw voor Nike achter de tekentafel

Wie is Piet Parra?

Piet Parra is de artiestennaam van Pieter Janssen, Nederlands grafisch ontwerper en illustrator. Janssen is mede oprichter en creatief hoofd van het merk Rockwell Clothing, dat vanaf 2015 werd voortgezet onder de naam By Parra. De ontwerper is daarnaast één van de leden van de popwave groep Le Le, waar hij ook de albumhoezen voor ontwerpt.

Designer samenwerkingen Nike

Nike bracht eerder speciale uitvoeringen van de Nike Air Max in samenwerking met onder andere Supreme en Comme des Garcons. NikeLab strikt regelmatig modeontwerpers als samenwerkingspartners zoals Riccardo Tisci, Kim Jones (destijds bij Louis Vuitton) en Olivier Rousteing van Balmain.

Beeld: Piet Parra x Nike

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN