Ready-to-wear lijn Claes Iversen stopgezet

Drie jaar na de oprichting van II by Claes Iversen, is de ready-to-wear van de Deense ontwerper stopgezet. Zo bleek tijdens de presentatie van zijn nieuwste couture collectie in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

“De markt staat onder druk en dan is het moeilijk om op het juiste volume voor een ready-to-wear collectie te komen,” zo vertelt Claes Iversen tijdens een telefonisch interview met FashionUnited. In het persbericht over de nieuwste collectie blijkt dat de ontwerper eerder dit jaar besloten heeft om met de II by Claes Iversen lijn te stoppen. “Ik wil nog steeds proberen een formule ervoor te vinden, want consumenten waren heel blij met de kleren. De webwinkel liep echt heel goed, maar het is een ingewikkelde en moeilijke business.” De lijn werd onder andere in Nederland, Denemarken, België en Rusland verkocht.

Het stoppen van de lijn inspireerde de ontwerper echter om het overschot aan stoffen te verwerken in een couture collectie. Iversen dook in zijn archief en maakte gebruik van technieken en elementen uit voorgaande ontwerpen.

Beeld: SS18 Claes Iversen / Team Peter Stigter

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN