• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Songfestival: Hul le Kes verzorgt outfit Nederlandse inzending Duncan Laurence

Songfestival: Hul le Kes verzorgt outfit Nederlandse inzending Duncan Laurence

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

Duncan Laurence vertegenwoordigt dit jaar Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, Israël. Dit zal hij doen in een look van ontwerper Sjaak Hullekes, zo meldt het merk Hul le Kes in een persbericht.

“Speciaal voor Duncan Laurence heeft Sjaak Hullekes een passend ontwerp gemaakt bestaande uit een jas van antiek Frans linnen dat al meer dan 100 jaar oud is en letterlijk in een nieuw jasje gestoken is. De katoenen broek en linnen shirt zijn gemaakt van ‘left-over’ stoffen die daarmee ook weer duurzaam zijn,” aldus het persbericht. Hul le Kes staat bekend om het gebruik van rest- en antieke stoffen waardoor de kledingstukken op een andere manier karakter krijgen. “Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt.”

“De kwetsbaarheid die in ‘Arcade’ [het nummer waarmee Laurence meedoet, red.] zit komt sterk overeen met de vergankelijkheid in mijn collecties,” aldus de ontwerper in het bericht.

Beeld: Joyce Hoedelmans

duncan laurence
Eurovisie Songfestival
Hul Le Kes
Sjaak Hullekes