• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terre Bleue strikt Veronique Branquinho voor gelimiteerde mannencollectie

Terre Bleue strikt Veronique Branquinho voor gelimiteerde mannencollectie

Door Marjolein Stormezand

21 feb. 2019

Mode

De herenlijn van Terre Bleue bestaat dit voorjaar tien jaar. Het Belgische modebedrijf viert dit met een gelimiteerde capsulecollectie ontworpen door ontwerpster Veronique Branquinho geïnspireerd op de ‘effortless cool’ van Steve McQueen, een Amerikaanse acteur uit de de jaren zestig.

”Dit (het jubileum) is de ideale gelegenheid om onze herencollectie in de spotlight te zetten en een extra creatieve injectie te geven”, licht marketing manager Liesbeth De Keyser in het persbericht toe. “Ons vaste designteam van Studio Terre Bleue tekende de collectie samen met ontwerpster Veronique Branquinho. We kleuren buiten de Terre Bleue-lijnen, maar brengen toch een collectie die het DNA van ons merk respecteert”, aldus De Keyser.

“Haar werk, persoonlijkheid, expertise en ervaring trokken ons aan”, verduidelijkt de marketing manager. “De ontwerper leunt sterk aan tegen de waarden van ons modebedrijf: authenticiteit, positiviteit, warm en toegankelijk.”

Terre Bleue en Veronique Branquinho ‘vonden’ elkaar volgens het persbericht in de gezamenlijke focus op kwaliteit en pasvorm. Inspiratiebron voor de collectie is de Amerikaanse acteur en mode-icoon Steve McQueen, in de jaren zestig bekend om z’n ‘nonchalante flair en coole uitstraling’. De Vlaamse acteur Valentijn Dhaenens staat model voor de campagne van de capsulecollectie.

De Terre Bleue x Veronique Branquinho capsulecollectie voor heren is vanaf maart 2019 verkrijgbaar in de eigen winkels en via de webshop van het bedrijf. Voor de Nederlandse consumente is de collectie ook via de webshop verkrijgbaar.

Over Terre Bleue

Het Belgische label Terre Bleue bestaat sinds 2002 en biedt een dames-, en herencollectie aan. Het merk opende zijn eerste boetiek in 2004. Terre Bleue heeft 16 eigen winkels en een webshop, en de kleding wordt ook verkocht in meer dan 250 multimerkenwinkels. De hoofdzetel van Terre Bleue bevindt zich in het Oost-Vlaamse Eke-Nazareth. Het label behoort tot het modehuis Duror dat in 1938 opgericht werd door de familie Perquy en dat wordt geleid door Dirk en Peter Perquy.

Over Veronique Branquinho

De Belgische Veronique Branquinho studeert in 1995 af aan de Antwerpse Modeacademie. Twee jaar later, in 1997, presenteert ze haar eerste prêt-à-porter vrouwencollectie in Parijs. In januari 2003 volgt een succesvolle mannencollectie. Datzelfde jaar opent de ontwerpster ook haar eigen flagshipstore in Antwerpen. In 2009 wordt Veronique Branquinho aangesteld als artistiek directeur bij Delvaux. In hetzelfde jaar zet ze een punt achter haar eigen label, dat in 2012 weer het daglicht ziet, maar uiteindelijk in 2017 weer wordt stop gezet.

Beeld: Terre Bleue