• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Toonaangevende modebedrijven sluiten zich aan bij VN akkoord tegen klimaatverandering

Toonaangevende modebedrijven sluiten zich aan bij VN akkoord tegen klimaatverandering

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Fashion Industry Charter for Climate Action is ondertekend door 43 toonaangevende bedrijven in de mode, zo meldt de Verenigde Naties in een persbericht. Het doel van het akkoord is onder andere om de uitstoot van gas te reduceren met 30 procent voor 2030 en in 2050 helemaal niks meer uit te stoten.

Onder andere Burberry, Esprit, Guess, Gap Inc, Hugo Boss, H&M Group, Inditex, Kering, Levi Strauss & Co, Puma SE, Peak Performance, PVH Corp en Target hebben het akkoord ondertekend. Ook diverse leveranciers van textiel hebben zich aangesloten bij de Fashion Industry Charter for Climate Action.

“De mode industrie loopt altijd twee stappen voor als het aankomt op het vormen van de wereldcultuur, dus ik ben verheugd dat het nu ook toonaangevend wil zijn op het gebied van klimaatactie,” aldus Patricia Espinosa van het UN Climate Change Executive Secretariat in het persbericht. Bjorn Gulden, CEO van Puma vult aan: “We zijn ons bewust dat meer dan 90 procent van de uitstoot van Puma komt vanuit gedeelde productieketens. Als we de uitstoot in deze keten willen terugbrengen, dan moeten we samenwerken met anderen in de industrie.”

FASHION INDUSTRY CHARTER FOR CLIMATE ACTION
Verenigde Naties
VN