• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tophop last pauze in van Londen Fashion Week

Tophop last pauze in van Londen Fashion Week

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Britse winkelketen Topshop zal dit seizoen "een pauze nemen" van de Londen Fashion Week. Dat heeft modebedrijf bevestigd.

In een korte verklaring schrijft Topshop: "Topshop zal dit seizoen een pauze nemen en niet showen op de Londen Fashion Week. Het merk blijft zich wel inzetten voor opkomend en gevestigd talent. De Topshop Showspace wordt net als ieder jaar door Topshop gehost.”

Het is de eerste keer sinds het debuut op de Londen Fashion Week in 2005 dat Topshop en diens Unique-collectie geen deel uitmaken van het officiële programma. De catwalkshow van Topshop was altijd één van de grootste publiekstrekkers van de Londense modeweek en wist bekende redacteuren zoals Anna Wintour en beroemdheden zoals Kate Moss en Olivia Palermo naar hun front row te trekken.

Topshop zal nog wel aanwezig zijn tijdens de modeweek als sponsor van de non-profitorganisatie Fashion East en als host van de Showspace. In deze ruimte zullen ontwerpers zoals Molly Goddard, Preen van Thornton Bregazzi, House of Holland, Shrimps en Nicopanda hun werk presenteren.

Dalende verkoopcijfers Arcadia en functiewissels bij Topshop

De ‘pauze’ van Topshop komt niet als een totale verassing. De verkoopcijfers van de retailgroep Arcadia daalden en er was een flinke reorganisatie binnen het bedrijf.

Binnen de top van de retailketen vonden ook functiewissels plaats. Topshop directeur Mary Homer vertrok naar The White Company en werd vervangen door Paul Price, voormalig chief merchandising officer bij Burberry. Kate Phelan en Gordon Richardson verlieten hun functie als creatief directeur bij Topman en Topshop en werden vervangen door David Hagglund.

Tot slot werd Anthony Cuthbertson in januari 2018 aangesteld als global design director voor Topshop en Topman. Cuthbertson was eerder werkzaam als design directeur bij Just Cavalli. Daarvoor was hij creatief directeur bij het Australische denimmerk Sass and Bride.

Het lijkt erop dat het schrappen van de modeshow op Londen Fashion Week de nieuwste kostenbesparende maatregel is nadat de modegroep zijn winst in 2016 met 79 procent zag dalen als gevolg van de val van BHS (British Home Stores) en het pensioenschandaal.

Beeld: Topshop Unique

Londen Fashion Week
Topman
TOPSHOP
Unique