Uniqlo lanceert collectie met J.W. Anderson

Na designers als Carine Roitfeld, Jil Sander en Christophe Lemaire is het nu de beurt aan de Ierse ontwerper Jonathan Anderson voor een samenwerking met de Japanse retailer Uniqlo. Anderson, ontwerper van J.W. Anderson en Loewe, lanceert aankomende herfst een dames- en herencollectie met Uniqlo. Dat maakte de modeketen vandaag bekend.

“Samenwerking is ongelooflijk belangrijk bij ontwerpen,” zegt Anderson over de collaboratie. “Als ik aan Uniqlo denk, denk ik aan dingen die perfect zijn gemaakt, dat mensen er veel tijd aan hebben besteed: het is een moeilijke klus, en ik denk dat Uniqlo het erg goed doet. Werken met Uniqlo is waarschijnlijk het meest geweldige template van democratie in de mode en het is leuk dat mijn ontwerpen toegankelijk kunnen zijn voor iedereen, op alle verschillende niveau’s.”

Veel is er nog niet over de samenwerkingscollectie bekend. Duidelijk is alleen dat de uit Noord-Ierland afkomstige Anderson een collectie voor zowel dames als heren ontwerpt, geïnspireerd op Britse erfgoed-motieven die zijn werk altijd al hebben beïnvloed. De collectie wordt in het najaar gelanceerd.

“Veel kleding die we tegenwoordig dragen, heeft een lange geschiedenis, en veel stijlen zijn afkomstig van uniformen en werkkleding. De Britse eilanden vormen een schatkamer van dergelijke kleding,” voegt Yuki Katsuta, senior vice president van Uniqlo’s moederbedrijf Fast Retailing, toe. “Met de samenwerking met J.W. Anderson, één van de meest creatieve en innovatieve merken in Groot-Brittannië, zullen we in tradities duiken, terwijl we vooruitgang in ontwerpen en stoffen blijven nastreven.”

Beeld: Uniqlo USA Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN