Samenwerking Uniqlo slimme zet voor eigen merk Christophe Lemaire

De modeketen die dit najaar een winkel wil openen in Antwerpen en in Nederland nog op zoek is naar een pand, heeft de handen ineen geslagen met Christophe Lemaire. De voormalige hoofdontwerper van Hermès gaat een capsule collectie ontwerpen voor Uniqlo.

"Uniqlo's ontwerpen zijn kwalitatief goed en zijn voor dagelijks gebruik. Dat is ook onze visie op mode," zegt Lamaire tegen de Britse Vogue.

De Japanse keten is niet vies van een samenwerking. Eerder had het bedrijf al deals met Pharrell Williams en Ines de la Fressange. Ook had Jil Sander drie jaar lang een verbond met Uniqlo. Ze ontwikkelde de +J collectie, een iets duurdere lijn met zakelijke kledingstukken voor dames en heren in haar typerende minimalistische stijl.

Christophe Lemaire ontwerpt voor Uniqlo

Voor Lemaire zal de samenwerking met Uniqlo niet zijn eerste avontuur zijn op de Japanse markt. In 1990, toen hij zijn eigen lijn lanceerde, werd de collectie al goed ontvangen in Japan. Volgens de ontwerper is de Japanse markt zelfs de reden dat zijn merk kon uitgroeien tot het luxe label dat het vandaag de dag is.

Dit jaar gaat Lemaire zich storten op zijn eigen merk. Afgelopen zomer nam hij daarom ontslag bij Hermès. Hij was sinds 2010 verantwoordelijk voor de damesmodelijn van het merk. Kennelijk had hij nog best wat tijd over voor Uniqlo. Al is de deal natuurlijk een goede manier om aandacht te genereren voor zijn merk.

Uniqlo in herfst naar Benelux

Uniqlo wordt gezien als de ‘Zara’ van Japan, die zich richt op basics in plaats van trendy mode. De keten heeft meer dan 852 winkels in Japan en nog eens 633 winkels internationaal. Vorig jaar werd bekend dat het bedrijf overweegt een winkel te openen in Nederland. België krijgt de eerste Uniqlo van het land in Antwerpen. De winkel moet dit najaar de deuren openen.

Hoe de kleding van Christophe Lemaire voor Uniqlo er uit komt te zien is nog niet bekend gemaakt. De capsule collectie wordt vanaf de herfst verkocht.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN