• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Valentino annuleert komende mannen- en couture modeshows

Valentino annuleert komende mannen- en couture modeshows

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Valentino Fall/Winter 2024, Menswear. Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Italiaans modehuis Valentino is niet aanwezig op de Parijse mannenmodeweek en Haute Couture Week in juni. Dat kondigt het Italiaanse modehuis aan, nadat Pierpaolo Piccioli vorige week zijn vertrek als creatief directeur bekendmaakte.

Piccioli maakte op 22 maart zijn vertrek bij Valentino bekend na 25 jaar voor het merk gewerkt te hebben. Hij zat acht jaar op de stoel als enige creatief directeur van het Italiaanse modehuis. Daarvoor deelde hij de titel met Maria Grazia Chiuri, die later creatief directeur van Dior werd.

Valentino laat in een korte verklaring weten: “Naar aanleiding van de laatste organisatorische aankondiging met betrekking tot de creatieve directie van het modehuis, bevestigt Valentino dat het zijn aankomende heren- en Haute Couture modeshows niet zal presenteren in juni 2024.”

“Creativiteit zal het bedrijf blijven leiden als een belangrijke pijler, het vormgeven van nieuwe toekomstige collecties in zowel dames- als heren prêt-à-porter en Haute Couture, het verheffen van het DNA van het merk, zijn iconische codes en ongeëvenaarde Italiaanse erfgoed.”

De stap om zich terug te trekken van de komende modeshows geeft aan dat het merk de tijd heeft om een opvolger te benoemen, want toen Piccioli's vertrek werd bevestigd zei het label dat een nieuwe creatief directeur “binnenkort” zou worden aangekondigd.

Het modehuis had mannen- en couturecollecties op de modeweken kunnen tonen die dan ontworpen werden door een intern team met behulp van Piccioli’s visie. Het uitstel suggereert dat ze willen dat een ontwerper een schone lei heeft om te werken aan de lente/zomer 2025 collectie voor vrouwen.

De Parijse mannenmodeweek staat gepland op 18 tot en met 23 juni. De Haute Couture Week vindt plaats van 24 tot en met 27 juni 2024.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

Paris Fashion Week
Paris Haute Couture Week
SS25
Valentino