Viktor & Rolf gaan een milieubewuste samenwerking aan met Zalando

Viktor & Rolf hebben het Nederlandse publiek tijdens het Vogue Fashion Festival enthousiast gemaakt over hun samenwerking met Zalando. Eerder dit jaar brachten Viktor & Rolf, na afloop van hun haute-coutureshow op de Bread & Butter 2017 by Zalando, al naar buiten dat zij voor Zalando een collectie gaan ontwerpen.

De eerste collectie van Viktor & Rolf x Zalando wordt in januari 2018 gelanceerd en zal volledig in het teken staan van duurzaamheid. Geretourneerde Zalando-items die niet meer door de online retailer verkocht kunnen worden zullen als basis dienen voor de vrouwenlijn van Viktor & Rolf.

In een persbericht over de samenwerking legt het modeduo de keus voor hergebruikte items uit: "Voor ons is haute couture altijd een laboratorium voor experiment geweest. Voor onze haute couture-collecties zijn we altijd bezig met het onderzoeken van creatieve recyclingmethoden en nieuwe artistieke manieren om elementen uit het verleden te hergebruiken. Voor Zalando zullen we deze manier van werken op eenzelfde maar toegankelijke manier toepassen.”

De designersamenwerking is de eerste stap van Zalando richting een duurzamere manier van produceren. Jolanda Smit, Head of Global Brand Communications laat weten: “Met deze samenwerking bieden wij onze consumenten een bewuste stijl aan. Het is ongelooflijk om te zien hoe Viktor & Rolf oude kleding veranderen in iets nieuws en moois. Het verlengt de levenscyclus van de mode.”

De samenwerking van Zalando en Viktor & Rolf sluit volledig aan bij nieuwe ontwerpvisies waarin nagedacht wordt over alternatieve manieren van kleding produceren en het concept van een circulaire economie.

Beeld: by Inez&Vinnodh

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN