• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wat mannen in Lente/Zomer 2020 gaan dragen

Wat mannen in Lente/Zomer 2020 gaan dragen

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |TRENDS

Londen - Streetwear mag dan wel de boventoon voeren als het om omzet in de detailhandel gaat, maar tijdens de herenmodeweken vond er een duidelijke verschuiving plaats naar stijlvollere, toegesneden looks. Stijlvol betekent echter niet meteen saai of traditioneel, en herenmode verlegt zijn focus van de stijve zakelijke krijtstreep naar meer hedendaagse stoffen, kleuren en snitten.

Hier volgt onze interpretatie van herenmode voor Voorjaar/Zomer 2020.

Mannenmode tailoring trends voor lente/zomer 2020: Het gaat om hoe je het draagt

Het traditionele pak met twee- of drieknoopsluiting zal een millenial klant niet kunnen verleiden om afscheid te nemen van zijn hoodie of parka. Maatwerk moet het hiaat in de garderobe vullen waar streetwear niet aan kan voldoen. Veel luxe merken, van Celine tot Dior, vinden nieuwe manieren om maatwerk aan de (jonge) man te brengen.

Dit artikel gaat verder onder de foto

Merchandising in winkels is hierbij van groot belang: rekken vol grijze en donkerblauwe pakken moeten worden vermeden. In plaats daarvan kan men jasjes combineren met korte broeken of denim, of met een losse broek. Het gaat om combinaties, niet een perfect passend setje. Bij Fendi was het pak met korte broek gedeconstrueerd en van een lichte stof gemaakt, met een broek tot onder de knie en gedragen met sandalen. Dassen kwamen nauwelijks voor, en looks werden gestyled met overhemden met prints in hetzelfde kleurenpalet.

In het roze

Pasteltinten variërend van zachtroze tot nudes tot felgekleurde fuchsia maakten dit seizoen hun opwachting in het herenpalet, exclusief maatwerk. Merken dagen de status quo van mannelijkheid uit en omarmen de traditionelere vrouwelijke kleuren waarmee herenmode een vleugje zachtheid krijgt toegekend.

Utilitaire pakken

Grote zakken op jasjes, cargodetails op broeken, ritsen, flappen, en een variëteit aan stoffen zoals canvas en katoen schudden modern maatwerk op. Deze lenen zich goed voor een sportievere look en zouden de jonge consument misschien wel kunnen overtuigen om te kiezen voor meer toegesneden opties.

Een beetje glans

Bij Dior blonken pakken uit. De eerste look opende met een satijnen single-breasted pak, compleet met sjerp en gecombineerd met witte gympen in een mooi voorbeeld van hoog en laag, streetwear en modern maatwerk. Bij Celine voegde Hedi Slimane glinstering toe aan avondkleding; een jaren zeventig disco pak dat net zo strak en skinny was als we van Slimane mogen verwachten.

In het uiterste geval is er natuurlijk altijd de traditionele krijtstreep optie. Klassiek maatwerk zal nooit uit de mode raken.

Van onze Britse correspondent. Dit artikel verscheen 23 juli op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking: Wendela van den Broek.

Foto's: Dior SS20, Catwalkpictures.com

Herenmode
Lente/Zomer 2020
MANNENMODE
mannenmodetrends
Menswear
Menswearcatwalkseason
SS20
trends lente/zomer 2020