• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zalando investeert in robotisering-startup Magazino

Zalando investeert in robotisering-startup Magazino

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Zalando investeert de komende tijd in technieken om haar logistieke netwerk te optimaliseren. De Duitse e-tailer neemt daarom een minderheidsbelang in de in München gevestigde startup Magazino, een bedrijf gespecialiseerd in zelfstandig functionerende robots voor in magazijnen en distributiecentra. Zalando maakt het nieuws dinsdag bekend middels een persbericht.

Volgens David Schröder, Senior Vice President Convenience bij Zalando, zijn verbeteringen in het logistieke proces een van de speerpunten van Zalando. "Logistiek is een van onze kerncompetenties; klanttevredenheid, de schaalbaarheid van ons bedrijf en de efficiëntie van de activiteiten. We geloven dat het combineren van gepassioneerde medewerkers met de allernieuwste technologie leidt tot de best mogelijke resultaten in alle drie de dimensies. Onze investering in Magazino geeft ons toegang tot een toonaangevende technologie die zeer verenigbaar is met onze bestaande infrastructuur en flexibel kan worden ingezet om medewerkers in onze centra te ondersteunen."

Magazino ontwikkelt zelfsturende robots, die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om zich aan te passen aan veranderende omgevingen en ervaringen gebruiken om prestaties te verbeteren. De robots zijn uitgerust met 3D-camera’s en sensoren, die de robot in staat stellen om bijvoorbeeld zelfstandig dozen uit rekken te pakken en terug te zetten.

Lees ook: Bestseller groothandel platform FashionTrade krijgt kapitaalinjectie van Zalando

Lees ook: Zalando investeert in Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in beeldherkenning

Lees ook: Zalando investeert in online b2b platform Buying Show

Beeld: Zalando

een bedrijf gespecialiseerd in zelfstandig functionerend