• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zeeman wint Goud tijdens Effie Awards voor effectiefste reclame

Zeeman wint Goud tijdens Effie Awards voor effectiefste reclame

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zeeman is in de prijzen gevallen tijdens de Effie Awards, voor de effectiefste reclame. De keten won voor de reclame ‘Zo eenvoudig kan het zijn’.

“In een krimpende en competitieve markt brengt Zeeman een kentering teweeg met de campagne ‘Zo eenvoudig kan het zijn’. De campagne opent de ogen van een nieuwe kopersgroep met het verhaal achter de koopjes. De kwaliteitsperceptie stijgt spectaculair en de nuchtere kijk van het merk wordt herkend en gewaardeerd. Dit alles zonder de bestaande, trouwe klanten van zich te vervreemden. Zo versterkt Zeeman haar concurrentiepositie. Weet binnen een jaar een dalende omzet om te buigen. En groeit binnen drie jaar bijna twee keer zo hard als de markt,” aldus de jury.

De reclame campagne startte al in 2015 en rondde af in juni 2018. “De heldere strategie is uitstekend creatief doorvertaald naar een mooi, effectief thema dat teruggrijpt op de kern van het merk: Zo eenvoudig kan het zijn. Simpel, compact, dicht op de huid. Misschien een beetje Hema-achtig, maar so what, het past perfect bij het merk. Slim gekozen acties en aanbiedingen - een trouwjurk voor 29,99 - zorgden geheid voor reuring en beweging,” aldus het rapport.

Zeeman was het enige modebedrijf dat tijdens de Effie Awards 2018 in de prijzen viel.

Zeeman Casefilm from Persuade on Vimeo.

Zoek je een baan bij Zeeman? hierop klikken >>

Effie Awards
effie awards 2018
Reclame
Zeeman