• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zo ziet Chanel eruit onder leiding van Virginie Viard

Zo ziet Chanel eruit onder leiding van Virginie Viard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hoe zou Chanel eruit zien zonder Karl Lagerfeld? Dat was de vraag die massaal werd gesteld toen de iconische ontwerper in februari overleed. Virginie Viard, de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis gaf tijdens de Chanel Cruise 2020 show antwoord met haar debuutcollectie.

Viard gaf een eigen moderne en hedendaagse draai aan het erfgoed van Chanel. Leggins en catsuits met de kenmerkende dubbele C’s werden gecombineerd met klassieke tweed blazers. Ook herkenbare bouclé jassen kregen een moderne update met onder andere de plaatsing van meerdere zakken over het torso. Ook utility wear was goed vertegenwoordigd in de herkenbare maar toch simpelere Chanel-sfeer die Viard neerzette met haar eerste volledige collectie voor het modehuis. Zelfs asymmetrische looks waren te spotten tijdens de Cruise show die in een van de favoriete show locaties van Chanel, het Grand Palais in Parijs, plaatsvond.

Viard is geen vreemde bij het modehuis Chanel. De nieuwe creatief directeur werkte al twintig jaar lang als de rechterhand van Karl Lagerfeld. De wijlen ontwerper, die de bijnaam ‘Kaiser Karl’ heeft gekregen door de jaren heen, werkte zesendertig jaar bij Chanel.

Beeld: AFP/ Christophe Archambault

Chanel
chanel cruise 2020
Karl Lagerfeld
Virginie Viard