• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Amancio Ortega koopt kantoorpand ter waarde van 255 miljoen pond in Londen

Amancio Ortega koopt kantoorpand ter waarde van 255 miljoen pond in Londen

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Spaanse miljardair en eigenaar van Inditex, Amancio Ortega, heeft een kantoorgebouw ter waarde van 255 miljoen pond (320 miljoen euro) gekocht in Londen. Dit laat de Spaanse krant Expansión weten.

De oprichter van Zara is eigenaar van meerdere kantoren en winkelpanden in de Britse hoofdstad, met een totaal geschatte waarde van meer dan 1,6 miljard pond. Zijn nieuwste aanwinst is een beschermd en gerenoveerd gebouw aan King Street met een oppervlakte van 9.700 vierkante meter.

Ponte Gadea, Ortega’s vastgoedbedrijf, heeft meerdere kantoren en winkelpanden in Londen. Kantoren aan St James Square, Devonshire House aan Piccadilly Street en meerdere huizen aan 100 Wood Street, Oxford Street en Bond Street zijn allemaal in handen van het vastgoedbedrijf. In zijn winkelpand aan Oxford Street zitten niet alleen winkels van Inditex, maar ook een winkel van de Ierse kledingketen Primark.

De zakenman is één van ‘s werelds rijkste mannen dankzij Inditex, wiens aandelen met 50 procent zijn toegenomen in het afgelopen jaar.

Eerder dit jaar stond Amancio Ortega op nummer 4 in Forbes’ lijst met rijkste mensen ter wereld.

Top 10
Top 10 rijkste mensen uit de modewereld