• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Assen geeft plannen OutleTT nog niet op na besluit Gedeputeerde Staten

Assen geeft plannen OutleTT nog niet op na besluit Gedeputeerde Staten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Als het aan het college van B&W van de gemeente Assen ligt, dan is het laatste woord over OutleTT Assen nog niet gesproken. Vorige week werd het nieuwe plan voor een outletcenter bij de TT van Assen nog afgewezen door de Gedeputeerde Staten van Drenthe. De gemeente richt zich nu middels een brief direct aan de leden van de Provinciale Staten, zo blijkt uit het openbare document.

Vorige week werd het nieuwe plan afgewezen door Gedeputeerde Staten omdat er te weinig veranderd is aan het plan en ‘grootschalige retail dominant is’. “Gedeputeerde Staten leggen Provinciale Staten geen voorstel voor tot planologische samenwerking aan een Factory Outlet Centrum. Daarmee komt wat het college betreft een eind aan de discussie over de vestiging van een FOC,” aldus het bericht.

In de brief van het college van B&W wordt de Provinciale Staten nu gevraagd de kwestie op de agenda te zetten, te bekijken en met het plan in te stemmen. “Dit doen wij in volle overtuiging dat het totale concept voor de Toeristisch Recreatieve Zone (TRZ) zoals wij dat samen met marktpartijen hebben gepresenteerd een niet te missen kans is voor de ontwikkeling van toerisme en recreatie in Drenthe,” aldus de brief.

assen
factory outlet centrum
outletcenter
outlett