Een outletcenter bij Assen is definitief van de baan. Dat blijkt uit het besluit van de Gedeputeerde Staten van Drenthe. Eerder werd het plan al van tafel geschoven, maar ook een nieuwe opzet is niet goedgekeurd.

“Gedeputeerde Staten leggen Provinciale Staten geen voorstel voor tot planologische samenwerking aan een Factory Outlet Centrum. Daarmee komt wat het college betreft een eind aan de discussie over de vestiging van een FOC,” aldus het bericht. De gemeente Assen deed afgelopen februari voor een tweede keer het verzoek aan de Gedeputeerde Staten. In oktober vorig jaar stemde de gemeenteraad van Assen namelijk in met de bouw van OutleTT Assen, het bijgestelde plan voor een outletcenter bij de TT van Assen.

Volgens de Gedeputeerde Staten is er te weinig veranderd in het plan en is ‘grootschalige retail dominant’. Het plan omvat tachtig winkels. Eerder riep brancheorganisatie INretail op geen outletcenter toe te laten in de noorderlijke provincies. Ook wil INretail geen bouw van extra onnodige winkelmeters. Het standpunt van de brancheorganisatie luidt: “Zet een rem op het bijbouwen van nog meer dezelfde winkels en benut onnodige, onrendabele en leegstaande winkelmeters voor andere bestemmingen. Nieuwe initiatieven moeten vooral in bestaande winkelgebieden plaatsvinden. Als daarvoor geen plek is, dan direct ernaast. En toevoeging van dezelfde winkelmeters kan alléén als oude meters zijn geschrapt.”

INretail reageert in een statement dan ook verheugd op het schrappen van de plannen. “Retail is van ons allemaal. We willen binnensteden en dorpen waar we graag komen. Plekken met een duidelijk karakter en functie ten opzichte van elkaar. Assen wint de strijd. Laat dit succes de norm zijn voor heel Nederland,” aldus Jan Meerman, directeur van INretail.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN