De gemeenteraad van Assen heeft donderdagavond met een ruime meerderheid (21 voor, 11 tegen) ingestemd met de bouw van OutleTT Assen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. OutleTT Assen is het bijgestelde plan voor een outletplan nabij het TT Circuit, van ondernemer Raymond Coronel die eerder het Factory Outlet Center (FOC) wilde realiseren.

Nu de tachtig te bouwen winkels onderdeel zijn gemaakt van een toeristisch recreatieve zone met onder meer een casino en andere entertainmentvoorzieningen vindt een meerderheid van de raadsleden dat het er nu wel mag komen. Volgens Het Dagblad van het Noorden waren de coalitiepartijen PvdA, CU, D66 en Stadspartij Plop unaniem voor OutleTT. Ook de fractieleden die februari vorig jaar nog tegen stemden waren nu voor, zo meldt de krant.

De provincie is nu aan zet.

InRetail laat in een reactie weten dat het bijgestelde plan 'niet wezenlijk anders is' dan de eerdere versie. De brancheorganisatie rekent erop dat de provincie Drenthe een streep door het plan zal zetten. "Die (provincie, red.) weegt de effecten van het plan vanuit een veel breder perspectief dan het lokale Assense gemeentebestuur," aldus INretail. Opnieuw roept de brancheorganisatie de provincies Drenthe, Friesland en Groningen op samen te besluiten geen factory outlet te laten landen in het noorden van het land.

Het FOC Assen kreeg vorig jaar groen licht van de gemeente Assen en later van het college van Gedeputeerden, maar tijdens een commissievergadering in november 2016 stemde een meerderheid van Provinciale Staten tegen de komst van het FOC. Het plan leek daarmee van de baan.

Nederland heeft op dit moment drie outletcentra. In setember werden de plannen voor een vierde outletcentrum, Holland Outlet Mall (HOM) Zoetermeer, nog afgeblazen.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN