Definitief streep door Holland Outlet Mall Zoetermeer

Tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad en het college van B&W van Zoetermeer zijn de plannen voor de Holland Outlet Mall afgeblazen, zo is te lezen in een besluit van de gemeenteraad. Eerder werd al bekend dat de plannen waren stilgelegd, mede doordat projectontwikkelaar Provast zich dit weekend terugtrok.

Tijdens de bijeenkomst diende de gemeenteraad een motie in om het project te staken waarmee de burgemeester en de wethouders in stemden. De verschillende partijen werden gemotiveerd door het aanhoudende verzet van bewoners en ondernemers tegen het 31.000 vierkante meter tellende winkelcentrum. Wel is de gemeenteraad van mening dat het Woonhart, de locatie waar het project gerealiseerd moest worden, herontwikkeld moet worden omdat ‘het huidige winkelconcept niet voldoet’.

Afgelopen januari werd groen licht gegeven voor de Holland Outlet Mall door de gemeenteraad. Afgelopen weekend trok Provast, de projectontwikkelaar, zich terug omdat het project te lang op zich liet wachten. Hierdoor kwam het gehele project op losse poten te staan.

Na het besluit op maandagavond hebben verschillende partijen opgeroepen om de komende 10 jaar geen plannen voor een outlet in Zoetermeer te maken. Enkele andere partijen willen de ‘deur open laten’ voor dergelijke initiatieven.

Beeld: Holland Outlet Mall website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN