• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Buining Fashion in Apeldoorn overgenomen door Anna Van Toor

Buining Fashion in Apeldoorn overgenomen door Anna Van Toor

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor de winkel van het failliete Buining Fashion in Apeldoorn is een nieuwe eigenaar gevonden. Familiebedrijf Anna Van Toor heeft de vestiging overgenomen, zo bevestigt een woordvoerder van de curator in de zaak telefonisch tegen FashionUnited.

Voor de winkel van Noa Noa - niet te verwarren met het gelijknamige Deense merk - betekent dit een sluiting. Wel heeft Anna van Toor de inventaris van alle winkels overgenomen die toebehoorde aan het bedrijf en Noa Noa krijgt volgens het Algemeen Dagblad onderdak in de voormalige Buining-winkel aan het Leienplein in Apeldoorn. De vestiging van Buining Fashion in Bussem zal ook sluiten, alleen met de vestiging in Apeldoorn wordt doorgegaan, aldus de woordvoerder van de curator. Het pand van Petit Merci dat ook betrokken was bij het faillissement van het moederbedrijf Bumo Beheer dat zich bevond naast het pand van Buining, wordt betrokken bij de nieuwe winkel van Anna van Toor.

Het faillissement is door de eigenaar, Joke Hunnik, zelf aangevraagd in juni. Dit had eerst alleen invloed op het moederbedrijf Bumo Beheer BV, maar later werden ook voor de vennootschappen waaronder de winkels vielen het faillissement aangevraagd. Als reden van het faillissement werd internetconcurrentie aangedragen, hierdoor zouden minder klanten de winkels bezoeken.

Anna van Toor
buining fashion
bumo beheer bv
Noa Noa
petit merci