• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: Ouderen kopen steeds vaker online

CBS: Ouderen kopen steeds vaker online

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wie denkt dat ouderen nooit iets online kopen, die heeft het volgens de cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek mis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouderen, de groep van 65 plus, steeds vaker online een aankoop doet. Het aandeel van de ouderen dat minstens een keer in het jaar online iets koopt is met 20 procent gestegen de afgelopen zes jaar.

45 procent van de 65-plussers geeft aan in 2018 een online aankoop te hebben gedaan terwijl dit in 2012 nog maar 25 procent was. Hiermee is het aandeel over alle leeftijdcategorieen het sterkst gegroeid onder de 65-plussers, aldus het CBS. Bij de 45- tot 65-jarigen is dit aandeel 83 procent ten opzichte van 64 procent in 2012, onder de 25- tot 45-jarigen is dit aandeel 94 procent.

Online shoppers kopen het vaakst kleding of sportartikelen, zo’n 56 procent geeft aan dit gekocht te hebben. Daarna volgen vakanties, kaartjes voor evenementen en huishoudelijke goederen. Volgens het CBS is de grootste groei in de categorieën te zien bij kleding of sportartikelen, dit segment schoot van 31 procent naar 56 procent tussen 2012 en 2018.

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
E-commerce
Online Shopping