Contactloos met mobiel betalen rukt op: al 500.000 apps gedownload

Steeds meer mensen staan met hun smartphone klaar om contactloos te betalen bij de kassa, zo blijkt uit onderzoek van Betaalvereniging Nederland. Inmiddels zijn al 500.000 apps gedownload door Nederlanders om dit mogelijk te maken.

De vereniging verwacht dat het aantal gebruikers van mobiel contactloos betalen verder zal stijgen omdat ‘het betaalgemak biedt en omdat meer banken de dienst aanbieden’. Op dit moment bieden zeven banken in Nederland de mogelijkheid om met je mobiel contactloos te betalen. Contactloos betalen met een mobiel werkt hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas. De mobiel wordt simpelweg boven of tegen het pinapparaat aangehouden. Bij betalingen onder de 25 euro hoeft geen pincode ingevoerd te worden, wat het gebruiksgemak nog groter maakt.

Contactloos pinnen zit sowieso in de lift, aldus het bericht van Betaalvereniging Nederland. De helft van alle pinbetalingen is contactloos wat een verdubbeling is van vorig jaar. Inmiddels zit het aantal contactloze betalingen al over de 2,8 miljard, terwijl vorig jaar nog de miljardste contactloze betaling werd gevierd. Uit onderzoek van Mastercard blijkt eveneens dat 27 procent van de Nederlandse bevolking heeft in betaalopties door middel van draagbare devices zoals horloges, ringen en dus telefoons.

Beeld: Pexels.com

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN