• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 'Decathlon in vergevorderde gesprekken voor winkel in binnenstad Eindhoven'

'Decathlon in vergevorderde gesprekken voor winkel in binnenstad Eindhoven'

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sportketen Decathlon wil een winkel openen in het centrum van Eindhoven. Daarvoor is de Franse keten in vergevorderde gesprekken met de eigenaar van winkelcentrum de Piazza, meldt het Eindhovens Dagblad.

Decathlon aast op het pand waar tot een jaar geleden Zara gevestigd was. Zara is inmiddels verhuisd naar een groter pand bij de ingang van het winkelcentrum.

Opvallend is dat Decathlon met de vestiging in de binnenstad een nieuwe weg inslaat: het wordt de eerste kleine winkel van de sportketen. Decathlon heeft voornamelijk grote panden buiten de binnensteden. De ‘kleine winkel’ in Eindhoven van 1.200 vierkante meter moet de 6.000 vierkante meter tellende vestiging in Best gaan versterken. Decathlon test het ‘kleine winkelconcept’ al in Duitsland bij de Connect-winkels die deze maand opengingen; in München is een winkel van 220 vierkante meter geopend en in Stuttgart heeft de keten met 50 vierkante meter zijn deuren geopend.

Decathlon had grote moeite om voet aan de grond te krijgen in Nederland, maar dat lijkt steeds beter te gaan. De sportketen wil graag buiten stadscentra grote winkels openen, maar de lokale en provinciale politiek wil liever nieuwe winkels in binnensteden. Ook kleine concurrenten staan niet te trappelen. Zo werd de komst van Decathlon in Arnhem-Zuid lange tijd vertraagd door klagende retailers van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg. Maar in Schiedam en Roermond stak de gemeente een stokje voor de komst van de sportketen. In provincie Zuid-Holland wordt zelfs het detailhandelbeleid zelfs herzien vanwege de mogelijke komst van Decathlon. De gemeente Middelburg zag de komst van de sportketen gelukkig wel zitten. Ook zijn er al winkels geopend in Amsterdam, Apeldoorn, Best, Breda, Leeuwarden en Kerkrade.

Decathlon is de grootste sportretailer ter wereld en heeft meer dan 900 winkels in 24 landen.


Decathlon