• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Denimmerk Façon Jacmin opent pop-up winkel in Rotterdam

Denimmerk Façon Jacmin opent pop-up winkel in Rotterdam

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na een succesvolle pop-up winkel in Amsterdam, opent het Belgische denimmerk Façon Jacmin tussen 4 en 7 april een tijdelijke winkel in Rotterdam, bij de ‘design store’ van Margreeth Olsthoorn aan de Schiedamseweg 51. In de winkel zijn de collecties “Timeless” en “Blue Velvet” verkrijgbaar.

Façon Jacmin was opgericht in 2016 in Brussel door tweelingzussen Alexandra en Ségolène Jacmin. Alexandra studeerde af als modeontwerpster aan La Cambre Brussel en heeft bij Maison Margiela en Jean Paul Gaultier gewerkt. Haar tweelingzus Ségolène is burgerlijk ingenieur van opleiding en met haar achtergrond in strategische consultancy verzorgt ze de business kant van het label. Het premium merk heeft als doel denim een verfijnd imago te geven. Daarom gebruiken ze Japanse denim, die wordt geverfd met natuurlijke indigo zodat een breed scala van blauwtinten bereikt kan worden. Nu probeert het merk ook denim op een duurzamere manier te produceren door middel van waterzuiveringssystemen die 99,9 procent van het water filteren en recycleren, zonder dat er kleurstoffen in de oceaan terechtkomen.

Façon Jacmin is ook verkrijgbaar in de studio van het merk in Antwerpen, de showroom in Brussel, en heeft vijf verkooppunten in steden Parijs, Brussel, Amsterdam en Brighton.

Foto: Façon Jacmin

Façon Jacmin