• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Dior lanceert online pop-up store bij Bergdorf Goodman

Dior lanceert online pop-up store bij Bergdorf Goodman

Door Anne Buis

16 nov 2015

Retail

Het is de trend van dit najaar; steeds meer luxemerken zetten de stap naar e-commerce. En nu is Dior aan de beurt. Maar het Franse modehuis begint wel heel voorzichtig met een pop-up webstore voor schoenen, in samenwerking Bergdorf Goodman.

"Er is geen e-commerce site in Noord-Amerika voor Dior," zei voorzitter van Dior Couture Pamela Baxter tegen WWD. "De reden en het doel hiervan is om te profiteren van onze samenwerking met Bergdorf en het klantenbestand dat zij hebben en wij niet te stimuleren. Het is echt een win-win voor iedereen.”

Vanaf 16 november tot en met 31 december is er een selectie van 14 schoenstijlen verkrijgbaar, allen afkomstig uit de cruisecollectie van 2016. Zo zijn onder andere sneakers (140 dollar), hakken (920 dollar) en platte schoenen (830 dollar) verkrijgbaar. Om de collectie aan de man te brengen is er een aantal social influencers aangetrokken, waaronder Leandra Medine van The Manrepeller en Aimee Song van Song of Style.

"De klant wil online te winkelen," lichtte president van Bergdorf Joshua Schulman toe. "Er is grote vraag naar een aantal van deze merken die tot nu toe nog niet online waren." Eerder realiseerde hij al tijdelijke samenwerkingen met Alexander Wang en Chanel. Vooral schoenen pop-up stores zijn een grootsucces, zo bleek met de samenwerking met Christian Louboutin.

Het is overigens nog niet zeker of deze stap naar e-commerce ook zal leiden tot een eigen webwinkel voor Dior. Baxter: “De retailervaring en het opbouwen van relaties tussen onze deskundige verkoopmedewerkers en onze klanten zijn erg belangrijk voor ons. Om heel eerlijk te zijn, we weten niet hoe we die relatie online zouden realiseren.” De pop-up store wordt wel gezien als een onderzoek naar een mogelijk toekomstige webwinkel.

Eerder dit jaar lanceerden luxemerken Karl Lagerfeld, Kenzo en Chanel ook nieuwe stappen in e-commerce.


BERGDORF GOODMAN
Dior