Esprit sluit meer winkels

Esprit neemt binnenkort afscheid van een aantal winkels in ons land. Eind maart sluit het modemerk het Nijmeegse filiaal in de Broerstraat en eind april volgt de Arnhemse vestiging. Dat meldt De Gelderlander.

Moderetailer Esprit kwakkelt al een tijd. Ondanks de introductie van een nieuw verticaal model voor verbeterde processen, investeringen in advertentiecampagnes en vernieuwde focus op omnichannel verkoop, laten de verbeterde resultaten op zich wachten. Esprit rapporteerde voor de eerste helft van het lopende boekjaar een verlies van 238 miljoen Hongkong dollar (27,8 miljoen euro). In 2014 zag Esprit de omzet al met bijna 19,8 procent dalen.

Eind januari werden 12 franchise-winkels van Esprit failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Het faillissement had betrekking op Arpi en zusterbedrijven Lise, Jeni en Pebo, die samen 20 franchiseformules van de betrokken winkels hebben. Bij het faillissement zijn de Esprit-winkels in Dordrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rijswijk, Zwijndrecht, Leidschendam, Barendrecht, Zoetermeer, Spijkenisse, Gorinchem, Rotterdam en Papendrecht betrokken.

Esprit heeft momenteel circa 50 Nederlandse winkels en 800 filialen wereldwijd. In 2015 sloot Esprit winkels in Almere en Weert. Dat jaar nam het merk ook afscheid van 43 andere vestigingen over de grens; de deuren werden voornamelijk gesloten in Azië, waar Esprit geraakt wordt door de economische teruggang in China.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN