• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Granny's Finest opent winkel in Rotterdam

Granny's Finest opent winkel in Rotterdam

Door Esmee Blaazer

15 jun. 2017

Na pop-up stores opent Granny's Finest nu een blijvende winkel in thuisstad Rotterdam. Dat heeft het Nederlandse accessoiresmerk bekendgemaakt. De eigen winkel, tevens atelier, komt in het pand op Mariniersweg 55 in Rotterdam, zo is te lezen. De verbouwing is momenteel in volle gang. "We plannen in augustus open te gaan," vertelt mede-eigenaar Niek van Hengel aan FashionUnited.

Ter ere van het vijfjarig jubileum, opende het Nederlandse modemerk in november en december 2016 nog een tijdelijke fysieke winkel in de Gerard Doustraat in Amsterdam. Helemaal voor het eerst was het niet, want in 2011 trok Granny's Finest zes weken in een pand op de Meent in Rotterdam om aandacht te genereren voor het toen nieuwe initatief.

Granny's Finest is het initiatief van Niek van Hengel en Jip Pulles dat werd gestart als duurzaam project. Het modemerk organiseert handwerkclubs waarbij ze senioren samenbrengen om eenzaamheid tegen te gaan. 'Brei-oma's' produceren de modeaccessoires van jonge designers, op dit moment bijvoorbeeld van Renske Versluijs en Charlotte Kan.

Elk hand-gebreide accessoire als een sjaal, muts, handschoen of haarband, bevat een handgeschreven, persoonlijk berichtje van de maakster. Na een aankoop kan de nieuwe eigenaar de maker van het product kostenloos een kaartje terugsturen via de website van het merk, onder de noemer '#thankyourgranny'.

Met de opbrengst van de verkochte producten worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor de grannies. Prijzen variëren van 24,95 euro voor een hoofdband tot 164,95 euro voor een grote grof gebreide sjaal.

Granny's Finest wordt niet alleen verkocht via de eigen website van het merk, maar ook bij winkels als De Bijenkorf en Sissy-Boy in Nederland en Hut en Just Folie in België.

Vorige maand ontving Granny's Finest nog een bedrag van 2573 euro uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Hardenberg, een fonds wat maatschappelijke initiatieven ondersteund.

Granny's Finest
Renske Versluijs