• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gucci kantoor in Milaan onthuld

Gucci kantoor in Milaan onthuld

Door Esmee Blaazer

21 sep 2016

Retail

Het nieuwe hoofdkantoor van Gucci in een voormalige Caproni luchtvaart fabriek uit 1915, aan de oostelijke grens van de stad in de buurt van luchthaven Linate, is na drie jaar renoveren opgeleverd. Dat meldt WWD.

Het nieuwe kantoor - de 'Gucci Hub' - huist alle Milanese kantoren van het merk, de creatieve studio's, showrooms en een catwalklocatie. Er gaan 250 medewerkers werken.

Gucci selecteerde de Caproni gebouwen in 2013 als locatie voor een nieuw kantoor. Het Italiaanse luxemerk nam het Milanese architectenbureau Piuarch in arm voor het design. De nieuwe locatie voldoet aan de eco-richtlijnen van de duurzaamheidsinvensteringen van Gucci's moederbedrijf Kering. In het interieur zou de ontwerpfilosofie van creatief directeur Alessandro Michele terug te zien zijn in het gebruik van unieke items als oude theaterstoelen, vintage fauteuils en bijzettafels.

De nieuwe showlocatie in het Milanese hoofdkantoor wordt begin 2017 ingewijdt met de co-ed show van Gucci, waarbij dames- en herencollecties gecombineerd worden gepresenteerd.

Gucci's aankomende show, de presentatie van de ready-to- wear damesmodecollectie voor lente/zomer 2017, vindt aanstaande woensdag 21 september plaats in het voormalige Farini station in Milaan, aan de Via Valtellina, als onderdeel van Milan Fashion Week. Deze 'underground' locatie werd in 2015 geïntroduceerd als nieuwe showlocatie door Michele, in lijn met de nieuwe visie. Een bijzondere stap, want de tien jaar daarvoor werden de Gucci shows gehouden in een theater in Piazza Oberdan, vlakbij het Sheraton Diana Majestic Hotel.

Michele werd in januari 2015 aangesteld om het bedrijf dat met het vertrek van Ford in 2004 in een creatieve dip was geraakt, te transformeren. Michele sloeg een nieuwe weg in met een 'geek chic' stijl.

Gucci heeft sinds de aanstelling van Michele een ware revival doormaakt. Het Italiaanse modehuis heeft onder zijn bewind een hele nieuwe generatie klanten aangetrokken.

In het eerste halfjaar van 2016 wist Gucci bijna 4 miljard euro om te zetten, na een periode van een sterke dollar, een zwakke economische situatie in China en terroristische aanslagen in Europa. "Gucci’s creatieve momentum en ambitieuze strategie, die vorig jaar gelanceerd is, heeft tastbare resultaten opgeleverd: de omzetgroei versnelde in het tweede kwartaal; het recurrente bedrijfsresultaat steeg met 7 procent in de eerste helft,” zei de CEO van Kering toen.

Gucci heeft ook een hoofdkantoor in thuisstad Florence. Die locatie blijft volgens directeur en CEO Marco Bizzari 'het hart van het historische merk' en 'het centrum van Gucci's vakmanschap en productie' zo zegt hij tegen WWD.

Foto's: Gucci Cruise collectie 2017

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, London, Milaan en Parijs voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

ALESSANDRO MICHELE
GUCCI