Hema wil flink uitbreiden in Groot-Brittannië

Als het aan algemeen directeur Tjeerd Jegen ligt, krijgt Hema er de komende tijd zeker tien Britse filialen bij. Over twee jaar wil Jegen met vijftien tot twintig winkels aanwezig zijn in Groot-Brittannië. Dat maakte hij gisteren bekend tijdens de opening van de nieuwe Hema-vestiging op het Eulon-treinstation in Londen, schrijft The Telegraph.

”Consumptiegewoonten van consumenten veranderen waar zij op zoek zijn naar meer voor minder en onze filosofie is altijd geweest om het leven voor hen gemakkelijker te maken. Nu is een geschikt moment voor ons om uit te breiden in de Britse markt,” aldus Jegen, eraan toevoegend dat Hema ondanks de onzekere tijden is toegewijd aan Groot-Brittannië.

Hoewel Jegen nog niet zegt te weten wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn, geeft hij volgens de krant aan te hopen “dat de grensoverschrijdende handel zal blijven voortduren en dat Hema wordt toegestaan goederen te blijven importeren.” De directeur wil in Groot-Brittannië met name winkels op grote treinstations en in drukke winkelstraten openen.

De nieuwe winkel is de zevende vestiging van Hema in Groot-Brittannië. In 2014 opende de winkelketen daar haar eerste twee filialen, beiden in de hoofdstad. Vorig jaar opende het bedrijf er de eerste winkel buiten Londen, op het treinstation van Birmingham. Naast de Britse uitbreiding, gaf Hema eerder ook al aan in te zetten op een expansie in Duitsland en Frankrijk en een uitbreiding in Spanje. Momenteel beschikt Hema over ruim 700 winkels in zeven Europese landen.

Beeld: Hema Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN