• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: Allbirds winkel in Berlijn

Kijken: Allbirds winkel in Berlijn

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Retail

Het Amerikaanse merk Allbirds heeft een fysieke winkel geopend in Berlijn. Het is de eerste Duitse winkel van het label en na Londen de tweede Europese brandstore.

De winkel is gelegen in de Berlijnse wijk Mitte. Voor het winkelconcept heeft Allbirds samengewerkt met het Berlijnse artist collectief Old Yellow 'om een ode te brengen aan Berlijn's street-art cultuur', aldus het persbericht. Old Yellow gaf de stoelen in de winkel een 'graffiti stijl' makeover.

Allbirds lanceerde zijn eerste product in maart 2016. Het bedrijf werd in San Francisco opgericht door Joey Zwillinger en de voormalig footballspeler Tim Brown. Brown komt uit Nieuw Zeeland, een land met meer dan 70 miljoen schapen, en hij vroeg zich af waarom wol niet in schoenen werd gebruikt. In slechts drie jaar heeft Allbirds meer dan één miljoen sneakers verkocht en 77 miljoen dollar (omgerekend zo’n 68 miljoen euro) opgehaald. Het merk sleepte de ‘Retail Startup of the Year’ award in de wacht op het World Retail Congress in Amsterdam.

Allbirds heeft nu dertien stenen winkels wereldwijd. Sinds juli is er (ook) een Europese webwinkel.

Foto's: Renders Allbirds Berlijn

Allbirds