• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: de eerste Fabienne Chapot-winkel buiten Nederland

Kijken: de eerste Fabienne Chapot-winkel buiten Nederland

Door Caitlyn Terra

19 okt. 2018

Retail

Nederlands merk Fabienne Chapot is voor het eerst fysiek de grens over gegaan. Het merk heeft een winkel geopend in het Belgische Antwerpen. Het merk heeft al een winkel in Amsterdam, de eerste monobrand store van Fabienne Chapot.

De nieuwe vestiging aan de Schrijnwerkersstraat heeft ruimte voor de hoofdlijn van Fabienne Chapot, de schoenen, tassen en andere accessoires. De winkel telt 70 vierkante meter winkeloppervlak. De winkel in België wordt gezien als de eerste stap richting internationale expansie. “Antwerpen is een modestad met een creatief karakter dat goed bij ons past, met vele mooie winkelconcepten. We hebben altijd al naar Antwerpen gewild maar hebben gewacht op de juiste plek,” aldus oprichter Fabienne Chapot.

Internationale expansie stond al langer op de planning van het merk dat voorheen bekend stond als Fab. De naamsverandering in 2016 moest zorgen voor meer internationale allure. Het merk met de kleurrijke prints begon ooit als accessoiremerk, maar breidt nu rap uit met kledingcollecties.

“Eigen retail wordt voor ons steeds belangrijker, omdat we zo de totale Fabienne Chapot beleving kunnen neerzetten en consumenten mee kunnen nemen in de storytelling van het merk,” aldus retail director Jan Willem Verbaan in het persbericht. Het merk heeft zich gericht op het ontwikkelen van een warme en comfortabele omgeving. De rekken en displays hebben glooiende vormen en zijn een moderne interpretatie van de Memphis stijl uit de jaren 80. Op de muren is een zijden behang te zien en in het concept zijn vintage meubels verwerkt.

De komende twee jaar wil Fabienne Chapot nog meer winkels openen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Beeld: Fabienne Chapot

Fabienne Chapot