• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: de make-over van Shoebaloo in de P.C. Hooftstraat

Kijken: de make-over van Shoebaloo in de P.C. Hooftstraat

Door Caitlyn Terra

5 apr. 2018

Retail

Van een ruimteschip naar een kameleon, de winkel van Shoebaloo in de P.C. Hooftstraat is een make-over ondergaan. ‘The Spaceship’, zoals de vestiging van de luxe schoenenretailer ook wel bekend stond, werd in februari en maart verbouwd en heeft inmiddels haar ‘vernieuwde deuren’ geopend.

In de vernieuwde winkel staat een kleurenspel van wit, goud en antraciet centraal. “De kleuren verwisselen bij iedere stap die de consument zet,” aldus het persbericht. “Het kleur veranderende lijnenspel zorgt dat de focus op de geëtaleerde schoenen ligt. De wanden bewegen met de bezoeker mee en veranderen van licht, donker en goud bij elke stap die wordt gezet. Daarnaast geeft het afwisselende patroon van spiegelend en lichtgevend materiaal de ruimte een extra ruimtelijke dimensie.” Buiten de winkel trekt het pand juist de aandacht door driekleurig natuursteen.

Shoebaloo heeft in Nederland zes verschillende vestigingen en begon 40 jaar geleden in de Jordaan. ‘The Spaceship’ is veruit het bekendste filiaal vanwege het futuristische interieur dat nu veranderd is. Voordat de verbouwing werd ingezet, hield Shoebaloo in het filiaal een tijdelijke outlet. De outlet was echter zo populair dat de politie in moest grijpen.

Neem alvast een digitaal kijkje in de winkel door middel van de foto’s beneden.