• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Marks & Spencer snijdt verder in winkelbestand

Marks & Spencer snijdt verder in winkelbestand

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vorig jaar sloot Marks & Spencer al de twee winkels in Nederland, nu blijkt de Britse keten in het thuisland meer winkels te willen sluiten dan eerst aangekondigd. Tegen 2022 moeten er honderd winkels gesloten zijn.

In eerste instantie kondigde het bedrijf aan 60 winkels te sluiten tot 2022, hier komen nu nog eens veertig extra bij. Op dit moment heeft Marks & Spencer al 21 winkels van de honderd gesloten en nog eens 14 aangewezen die zullen volgen. De keten is van mening dat de sluitingen zullen helpen het bedrijf ‘radicaal opnieuw vorm te geven’, aldus een persbericht.

“We boeken goede vooruitgang met onze plannen om ons winkelnetwerk te hervormen zodat het relevanter is voor onze klanten en onze online groei plannen ondersteunt,” aldus Sacha Berendji, Retail, Operations en Property Director bij Marks & Spencer in het bericht. “Winkels sluiten is niet makkelijker maar het is vitaal voor de toekomst van M&S. Waar we al winkels hebben gesloten zien we een aanmoedigend aantal klanten die naar nabijgelegen winkels gaan en genieten van het winkelen in een betere omgeving, wat de reden is dat we ons retailnetwerk blijven transformeren.”

In 2016 kondigde Marks & Spencer al het winkelnetwerk programma aan. De versnelling van de herstructurering is onderdeel van het vijfjarige transformatieplan van de keten. Het bedrijf wil zich positioneren als toonaangevende winkel.

M&S
Marks & Spencer