• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Michael Barnaart opent tweede winkel in Den Haag

Michael Barnaart opent tweede winkel in Den Haag

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Modeontwerper Michael Barnaart breidt zijn concept uit met een tweede winkel. Dat maakt de ontwerper kenbaar middels een persbericht. Vanaf 13 september zijn onder de naam Michael Barnaart+ accessoires en homeware-items verkrijgbaar in het pand direct naast de oorspronkelijke damesboetiek.

Het idee om naast de winkel aan de Papestraat 3 in Den Haag een tweede winkel te openen, komt, zo blijkt uit het persbericht, voort uit de samenwerking met musea als het Gemeentemuseum en het Kröller-Muller Museum, waarvoor Barnaart naast jurken ook andere producten ontwierp.

“Met Michael Barnaart+ heb ik de mogelijkheid om nog meer te experimenteren met design en nieuwe projecten aan te gaan als gastontwerper voor bijzondere partners”, aldus Barnaart in het persbericht. De ontwerper zal naast accessoires en producten voor in huis ook een collectie sjaals en unisekstruien aanbieden voor heren.

Barnaart belooft dat de nieuwe winkelopening niet te koste gaat van de authenticiteit en kleinschaligheid van de huidige damesboetiek. “Ik blijf boven de winkel wonen, dus het blijft precies zo persoonlijk als men van mij gewend is”, sluit de ontwerper het persbericht af.

Michael Barnaart lanceerde zijn eerste verkoopbare collectie in 2009. Sinds 2011 is de ontwerper gevestigd in de Papestraat 3 in Den Haag. Over het succes van de winkel vertelde Barnaart in een interview met FashionUnited: “Mijn klanten kunnen mijn collectie aan naar werk of een feestje, maar het is tegelijkertijd comfortabel. Ook denk ik dat het een pluspunt is dat mijn collectie in Nederland op kleine schaal wordt gemaakt. Mijn ontwerpen zijn nergens anders te vinden. Die eigenschappen hebben er denk ik toe geleid dat mijn klanten heel hecht en trouw zijn.”

Beeld: Michael Barnaart

Michael Barnaart