Michael Kors opent Europees distributiecentrum in Venlo

Modelabel Michael Kors gaat een groot distributiecentrum openen in Venlo. Het Amerikaanse merk gaat vanuit de Limburgse locatie de distributie voor Europa en het Midden-Oosten faciliteren.

Het nieuwe centrum wordt gebouwd in Trade Port Noord en zal de grootste van Venlo worden, met een oppervlakte van 92.900 vierkante meter. Het is ontworpen door het Nederlandse bedrijf DENC en moet een green building worden, wat inhoudt dat er verschillende milieuvriendelijke functies zoals LED-interieurverlichting en zonnepanelen zullen worden gebruikt. De bouw van het nieuwe distributiecentrum zal volgende maand van start gaan. Wanneer het distributiecentrum in gebruik wordt genomen is nog niet bekend gemaakt, maar dagblad de Limburger berichtte vorig jaar al dat het centrum in 2016 in gebruik wordt genomen.

"De bouw van een nieuw, innovatief distributiecentrum is een belangrijke en spannende stap in de evolutie van Michael Kors," zegt John D. Idol, voorzitter en CEO van Michael Kors. "De omvang en de verfijning van de faciliteit weerspiegelen onze inzet voor een aanzienlijke groei op alle kanalen van de distributie in Europa en het Midden-Oosten."

Nieuwe distributiecentrum Michael Kors in Venlo

Met de komst van de nieuwe distributielocatie heeft Michael Kors genoeg faciliteiten voor de groei van de komende tien jaar. Ook zal de nieuwe faciliteit voor zo’n 400 nieuwe banen in de regio zorgen; zo zal de detailhandel in Europa en het Midden-Oosten gefaciliteerd worden, evenals de groothandel en in de toekomst ook de e-commerce.

Michael Kors opent Europees distributiecentrum in Venlo

In mei 2014 werd bekend dat Michael Kors een opslagruimte had gevonden op het Enschedese industrieterrein Marssteden. Een jaar eerder opende het bedrijf al een groot logistiek centrum in Oldenzaal. Wat de gevolgen zijn voor de distributiecentra in Twente, is nog onduidelijk.

Het is niet verwonderlijk dat Michael Kors nu voor Venlo kiest. Zuid-Nederland, waar Venlo onder valt, behoort tot een van de beste locaties voor e-fulfilmentcentra, blijkt uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers. De locatie in Venlo staat op de vierde plek. Rijnland-Palts staat op de eerste plaats, Saarland en Wallonië staat op de tweede en derde plaats. De Nederlandse distributielocaties staan ondanks de goede ligging niet hoger genoteerd, omdat er hoge kosten zijn voor grond en arbeid, zo is te lezen in het rapport. PricewaterhouseCoopers deed onderzoek naar 21 locatiefactoren, waaronder distributie-infrastructuur, marktnabijheid, arbeidsmarkt, beschikbaarheid van magazijnen en grond, operationele kosten, competenties en investeringsklimaat.

Michael Kors opent Europees distributiecentrum in Venlo

Michael Kors bouwt distributiecentrum in Venlo

Het ligt voor de hand dat de focus van Michael Kors op e-commerce ligt in de komende jaren. Hoewel de winst in het derde kwartaal van huidige boekjaar met 32,2 procent steeg naar 303,7 miljoen dollar (264,8 miljoen euro) en de totaalomzet met een kleine 30 procent groeide naar 1,31 miljard dollar (1,14 miljard euro), daalde de vergelijkbare omzet in Noord-Amerika met 6 procent. De daling in Noord-Amerika zou te maken hebben met het feit dat een groter aantal consumenten online koopt, liet topman Idol weten. Als het bedrijf het e-commerce resultaat had meegerekend in de vergelijkbare omzetcijfers, dan was het bedrag veel hoger geweest. Volgens hem vertegenwoordigt e-commerce 7 procent van de omzet in Noord-Amerika. De omzet in Noord-Amerika steeg met 22,6 procent naar 1,1 miljard dollar (960 miljoen euro). In Europa steeg de omzet met maar liefst 72,1 procent naar 241,4 miljoen dollar (210,6 miljoen euro), waarbij de vergelijkbare omzet met 21,2 procent toenam.

Michael Kors is een ontwerper die vooral bekend is van de luxe accessoires en ready-to-wear collecties. Zijn gelijknamige bedrijf werd opgericht in 1981 en produceert verschillende producten via zijn labels Michael Kors en Michael Michael Kors, zoals mannen en vrouwen ready-to-wear collecties, accessoires, schoenen, horloges, sieraden en een volledige geurlijn. De producten worden verkocht via eigen brand stores en via licentiepartners in verschillende grote wereldsteden, zoals New York, Beverly Hills, Chicago, Londen, Milaan, Parijs, München, Istanbul, Dubai, Seoul, Tokyo en Hong Kong. In september 2012 werd de eerste Michael Kors-winkel in Nederland geopend, aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Later opende het label ook winkels in Utrecht, Rotterdam en. Designer Outlet Roermond, tevens heeft Michael Kors een outletwinkel in Lelystad.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN