• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Miinto lanceert express-levering binnen 80 minuten

Miinto lanceert express-levering binnen 80 minuten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Internationaal modebedrijf Miinto introduceert deze week een express-levering. Klanten in onder andere Amsterdam kunnen kiezen voor een levering van hun bestelling binnen 80 minuten.

Amsterdam is een van de eerste steden waar de service wordt geïntroduceerd. Het Deense platform maakt de service ook beschikbaar in Kopenhagen, Aarhus en een aantal steden in Noorwegen waaronder Oslo en Bergen. De service zal later verder uitgerold worden in overige steden in de vier landen waar Miinto-aanwezig is; Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Miinto wil met de snelle levering de service voor de consumenten naar een hoger niveau tillen. Het platform verzamelt verschillende lokale boetieks onder een website. “Consumenten willen bij lokale winkels shoppen, maar hebben het zeer druk met het dagelijks leven,” zegt Managing Director Miinto Benelux, Marc Kooiman in het persbericht. “Zij vinden gemak en comfort belangrijker dan ooit. Miinto wil graag aan deze wensen voldoen en met de express levering van Miinto kunnen we de service naar een veel hoger niveau tillen, hetgeen buitenlandse spelers niet kunnen.”

Op dit moment zijn er 7 winkels in Amsterdam die de levering binnen 80 minuten aanbieden, waaronder retailer Kingssquare. Meer winkels moeten snel volgen, meldt het platform. De optie kan geselecteerd worden tijdens het afrekenen en kost 9 euro.

Grotere en kleinere merken investeren steeds vaker in express-levering. Zo biedt Nederlands merk Josh V sinds maart een levering binnen 3 uur aan in Amsterdam. Online gigant Farfetch kondigde in april aan dat het in verschillende wereldsteden zoals Milaan en Parijs een levering van Gucci-producten binnen 90 minuten aanbiedt.

Miinto