• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuw platform GS1 Fashion Base maakt delen mode data makkelijker

Nieuw platform GS1 Fashion Base maakt delen mode data makkelijker

Door Caitlyn Terra

22 mei 2018

GS1 Nederland en Icecat kregen vorig jaar de opdracht van retailers en leveranciers om het delen van data makkelijker te maken. De GS1 Fashion Base is het antwoord dankzij een samenwerking van beide partijen. Het initiatief wordt ondersteund door Inretail en Modint.

De nieuwe datapool moet het makkelijker maken voor leveranciers en retailers om artikeldata te delen. In de pool worden ‘artikelstamdata en verrijkte productdata verzameld die gebruikt kan worden voor logistieke, administratieve en vooral ook e-commerce en omnichannel processen’, aldus een gezamenlijk persbericht. Naast productinformatie wordt het ook mogelijk om foto’s en rich content (video’s en audio) tussen ketenpartners te delen.

Het platform moet binnen vier maanden in gebruik zijn. GS1 Nederland en Icecat focussen zich met de samenwerking op Nederland, maar een internationale uitrol ‘is eenvoudig te realiseren onder andere doordat het platform voldoet aan de internationale GS1 standaarden voor informatie-uitwisseling.

Sebastiaan van Zundert, projectmanager mode van GS1 Nederland in het bericht: “Door aanvullende diensten aan te sluiten op het platform zal GS1 Fashion Base hét centrale punt worden voor het delen van artikeldata tussen leveranciers, retailers en derde partijen. Een goed voorbeeld hiervan is de deelname van Stockbase. Hierdoor wordt het voor de deelnemers gemakkelijker hun artikeldata te delen met Stockbase waardoor het ontsluiten van de actuele (vrije) voorraad eenvoudiger wordt.”

DATA
GS1 Fashion Base
gs1 nederland
icecat