Er ligt een akkoord voor een nieuwe cao voor werknemers in de fashion, sport en lifestyle sector. Inretail heeft overeenstemming met vertegenwoordigers van de vakbonden CNV, De Unie en AVV. Vakbond FNV stapte vorige week uit het overleg. De vakbond vindt de eisen van de werkgevers te streng.

De huidige cao loopt morgen af, op vrijdag 1 juli. De nieuwe cao afspraken worden nu voorgelegd aan het bestuur van Inretail en de achterban van de vakbonden. Verwacht wordt dat het akkoord binnen twee weken tot maximaal een maand tijd door alle partijen wordt geaccepteerd en de nieuwe cao geformaliseerd. De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar.

De partijen hebben loonafspraken gemaakt. Per juli kunnen de werknemers rekenen op een eerste loonstijging van 0,83 procent. Daarna wordt de verhoging gekoppeld aan de halfjaarlijkse verhoging van het minimumloon, met een ondergrens van 0,4 procent. Gezien de loonstijging op 1 juli is het van belang dat de cao op korte termijn definitief wordt, zodat werkgevers hun salarisadministratie bijtijds kunnen aanpassen.

Inretail heeft zich verder hard gemaakt voor nieuwe arbeidsvoorwaarden die passen bij de veranderende retail met ruimere openingstijden. De zaterdagtoeslag verschuift van 18:00 uur naar 22:00 uur en op doordeweekse avonden van 21:00 uur naar 22:00 uur. De zaterdagtoeslag wordt 50 procent, zoals nu al geldt voor doordeweekse avonden.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN