• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Opening outlet Halfweg uitgesteld tot 2019

Opening outlet Halfweg uitgesteld tot 2019

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De opening van het nieuwe outlet centrum 'Amsterdam The Style Outlets' in Halfweg is uitgesteld tot eind 2019. Dat is twee jaar later dan was gepland. Directeur Sebastian Sommer van projectontwikkelaar Neiver zegt in het Noordhollands Dagblad dat de vertraging veroorzaakt is door bezwaren die tegen de bouwvergunning zijn aangetekend. Er loopt een hoger beroep waarover de rechter nog een oordeel moet vellen.

Sommer zegt verder in de krant dat het waarschijnlijk tot begin 2018 zal duren voordat de bouw daadwerkelijk kan aanvangen. Na de start duurt de verbouwing iets minder dan twee jaar.

In het nieuwe outletcentrum op het terrein van Sugar City, moeten 90 tot 110 winkels komen, restaurants en terrassen. Ook komt er parkeerruimte voor 1950 auto's bij het complex. Sommer in de krant: "We hebben nu voor meer dan vijftig procent van de ruimtes getekende contracten. Dat is absoluut fantastisch voor de fase waarin we ons nu bevinden. Meestal willen die merken eerst muren zien staan."

Eerder deze maand werd de ontwikkeling van de Holland Outlet Mall in Zoetermeer afgeblazen.. De projectontwikkelaar beschouwt dat als een meevaller voor de outlet in Halfweg.

Afbeelding: The Amsterdam Style Outlets website

Outlet
Sugar city
The Style Outlets