• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Openingsdatum Saks OFF 5th Amsterdam onthuld

Openingsdatum Saks OFF 5th Amsterdam onthuld

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na Rotterdam opent het Canadese Saks OFF 5th binnenkort ook haar deuren in Amsterdam. 23 november is de tweede Nederlandse winkel van de keten geopend.

Saks OFF 5th, dat onderdeel is van moederbedrijf Hudson’s Bay Company, vestigt zich in de Amsterdamse Kalverpassage (de voormalige Kalvertoren) en heeft 3.000 vierkante meter tot zijn beschikking. "Het onderkomen van Saks OFF 5th bestaat uit twee verdiepingen, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping,” aldus bedrijf in het persbericht. Daarmee wordt de winkel iets groter dan de vestiging in Rotterdam.

Saks OFF 5th biedt ‘off-price’ dames- heren en kindermode, schoenen, accessoires, sportkleding en woonspullen aan van zo'n 750 merken. Kortingen kunnen oplopen tot 60 procent.

De New Yorkse winkelformule maakte in september zijn debuut in de Nederlandse winkelstraat. De Saks OFF 5th winkel in Rotterdam bevindt zich op Hoogstraat 185, bovenaan de Koopgoot, waar voorheen V&D was gevestigd. In hetzelfde pand zijn warenhuis Hudson’s Bay en Topshop en Topman gevestigd.

Saks OFF 5th opent 23 november in de Kalverpassage

Een woordvoerder van retailmakelaar KroesePaternotte van de Kalverpassage laat aan FashionUnited weten 'enorm uit te kijken naar de opening van Saks OFF 5th'. "Het gaat goed in Rotterdam, we zijn heel benieuwd wat Saks OFF 5th in Amsterdam gaat doen," vertelt Reinier Floris van KroesePaternotte.

Hoewel er al meerdere winkels open zijn in de verbouwde Kalverpassage, zijn de renovaties nog niet ten einde. Op de officiële openingsdatum is het nog even wachten. De Costes, Hema en Northface winkels en horeca concept Calf & Bloom op de begane grond zijn al open in de Kalverpassage.

Zo moet de Kalverpassage eruit gaat zien:

De Kalverpassage is eigendom van De Kroonenberg Groep. Het ontwerp van de winkelpassage is van Pi de Bruijn.

Video: Binnenkijken bij Saks OFF 5th Rotterdam

Hanneke van Meeteren, directeur Saks OFF 5TH Nederland, geeft een toelichting in de video.

Deze video werd eerder gepubliceerd in september.

Werken bij Saks? Bekijk hier de vacatures bij Saks OFF 5th in Amsterdam >>

Foto's en video: Saks OFF 5TH Rotterdam. Credit: Inge Beekmans voor FashionUnited.

Kalverpassage
Kalvertoren
Saks OFF 5TH
Saks OFF 5th Amsterdam