Openingsdatum Uniqlo Amsterdam bekendgemaakt

Het was even wachten, maar nu is toch het hoge woord eruit: Uniqlo opent op 28 september haar deuren van de eerste Nederlandse vestiging. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Al eerder dit jaar werd bekend dat de Japanse keten zich ging vestigen in het voormalige Forever 21-pand in de Kalverstraat.

De keten heeft in totaal 2040 vierkante meter tot zijn beschikking in het pand met een ingang aan het Rokin en de Kalverstraat. Hiermee is de nieuwe winkel in Amsterdam de grootste winkel van het merk in de Benelux en tevens een van de grootste in Europa. De lifewear collecties van Uniqlo voor mannen, vrouwen en kinderen zijn verdeeld over drie verdiepingen.

“De mensen van Amsterdam houden van het dragen van functionele, maar goed ontworpen en hoogwaardige kleding. Bij Uniqlo delen wij dezelfde waarden en het zijn dan ook exact deze kwaliteiten die je terugvindt in onze Lifewear,” aldus Taku Morikawa, CEO van Uniqlo Europa in het persbericht. “Met de opening van Uniqlo Kalverstraat op 28 september, kijken wij uit naar een langdurige en succesvolle relatie met de Nederlandse gemeenschap.”

Uniqlo Amsterdam opent op 28 september haar deuren

Het doel van Uniqlo is om kleding te creëren die mensen elke dag kunnen dragen. Functioneel maar voortdurend verbeterd door Uniqlo om meer warmte te geven, lichter aan te voelen en er beter uit te zien. Innovatie en verbetering staat hoog in het vaandel bij het merk. “Simple made better,” aldus Yuki Katsuta, hoofd van research en ontwikkeling wereldwijd bij Uniqlo tijdens een perspreview in juni.

Eerder deze week maakte Uniqlo bekend dat Roger Federer voortaan door het Japanse merk wordt gekleed. Het gaat hier volgens sportzender ESPN om een deal van 10 jaar voor een bedrag van 300 miljoen dollar. Federer is daarbij ook meteen merkambassadeur. Hiermee hoopt de Japanse keten een groter westers publiek aan te boren.

In totaal heeft Uniqlo wereldwijd meer dan 2.000 winkels verspreid over 19 landen. Nederland zal de 21e markt worden van Uniqlo, eerder dit jaar volgt nog een opening van de eerste Zweedse winkel, in Stockholm. “Nederland zal de achtste Europese markt van Uniqlo zijn, een weerspiegeling van de volgende stap in de Europese expansie van het bedrijf.

Beeld: Uniqlo

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN