• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Oud-medewerkers De Schoenenfabriek openen eigen zaak

Oud-medewerkers De Schoenenfabriek openen eigen zaak

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Drie oud-medewerkers van De Schoenenfabriek openen een eigen zaak in Groningen, genaamd SchoenenZaken. De winkel focust zich op schoenen voor mannen en opent haar deuren op 1 september dit jaar, meldt de Groninger Ondernemers Courant.

‘SchoenenZaken - Meesters in Herenschoenen’ zal zich vestigen in de Zwanestraat, onlangs nog uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Oprichters van de nieuwe winkel zijn Paul Vetter, Thies Nicolai en Joël Timmerman. Timmerman was zelf aan het begin betrokken bij De Schoenenfabriek, dat maart dit jaar failliet werd verklaard, samen met eigenaar Berend Ziengs. Ziengs is niet betrokken bij SchoenenZaken.

Het trio wil zich vooral richten op herenschoenen omdat er naar hun mening al genoeg winkels zijn met voornamelijk damesschoenen of een combinatie. “Het is onze ambitie om een van de beste herenschoenen zaken van Nederland te worden, voor het midden- en hogere segment, met schoenen in een prijscategorie van 150 tot 500 euro,” aldus Timmerman.

SchoenenZaken zal ongeveer hetzelfde gevoel hebben als De Schoenenfabriek, ‘maar wel met een eigen twist’, benadrukt Timmerman tegenover de Groninger Ondernemers Courant. De schoenen zullen geproduceerd worden in Nederland of Europa.

Het trio maakt zich geen zorgen over de vraag naar schoenen, het faillissement van De Schoenenfabriek had volgens hen ook niet te maken met de marktsituatie. ‘Het probleem was dat we teveel hadden ingekocht, en dat we te grote voorraden hadden. Daar hebben we veel van geleerd en wij gaan zorgen dat we voorzichtiger zullen inkopen.”

de schoenfabriek
SchoenenZaken