• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 'Philip Greens Arcadia Group overweegt winkelsluitingen'

'Philip Greens Arcadia Group overweegt winkelsluitingen'

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Arcadia Group, moederbedrijf van onder andere Topshop en Topman, is van plan naast winkels in het Verenigd Koninkrijk ook een aantal winkels buiten de grens om, waaronder in Nederland, te sluiten. Dit meldt The Sunday Times.

Sir Philip Green, voorzitter van de groep, zou volgens The Sunday Times op het punt staan winkels in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Duitsland en Nederland te sluiten

De omzetten per regio worden door Arcadia niet gepubliceerd. In het laatste rapport van boekjaar 2017 noteert het bedrijf een omzetdaling van 20 procent tot 241,5 miljoen Britse pond (280,1 miljoen euro). Sindsdien hebben fysieke winkels nog meer moeite zich in de veranderende retailomgeving staande te houden en zo ook de merken van de Arcadia Group.

De Arcadia Group raakte in 2017 al in de problemen op de Australische markt, waar het genoodzaakt was zes van de negen winkels te sluiten. Zo meldt The Sunday Times. Vier jaar geleden trok het bedrijf zich terug op de Japanse markt. Afgelopen zomer beëindigde Arcadia zijn franchisecontract met China, doordat het bedrijf niet was opgewassen tegen diens concurrenten Inditex en H&M groep.

Het portfolio van de Arcadia Group bestaat uit Topshop, Dorothy Perkins, Wallis, Evans, Burton, Outfit en Miss Selfridge. Buiten het Verenigd Koninkrijk heeft de groep 1170 verkooppunten in 36 landen, waaronder eigen winkels, warenhuizen en franchise partners.

Arcadia Group
Sir Philip Green
Topman
TOPSHOP