• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Primark Zwolle opent op 28 maart

Primark Zwolle opent op 28 maart

Door Anne Buis

27 feb. 2017

Retail

De langverwachte opening van de Primark in Zwolle is bijna een feit. Op 28 maart opent de winkel haar deuren aan de Melkmarkt. Dat meldt de Stentor.

Hoewel Primark het nog niet zelf bevestigd heeft, blijkt uit een evenementenvergunning dat de opening op 28 maart zal zijn. Een beveiligingsbedrijf deed de aanvraag namens de kledingketen. Er is ook ontheffing aangevraagd voor het het gebruik van geluidsversterkende apparatuur voor tijdens het evenement.

Eerder organiseerde Primark al een banenmarkt voor de Zwolse winkel, waar honderden werkzoekenden op afkwamen. Er zijn 150 functies beschikbaar. Het enthousiasme is opvallend, want vorige week waren er vernietigende berichten over de werkomstandigheden bij Primark. Uit een enquête van FNV bleek dat veel medewerkers nare ervaringen hebben met de werkdruk. Ook is er een gebrek aan privacy en worden ze geïntimideerd bij ziekte.

De fast fashionketen maakte anderhalf jaar geleden al bekend neer te zullen strijken in de Hanzestad. Eerder opende Primark al een groot filiaal aan het Damrak in Amsterdam. Inmiddels zijn er al dertien vestigingen van de fast fashionketen in Nederland. Er staan nog openingen gepland in Hilversum, Tilburg en Rotterdam.

Beeld: FashionUnited

PRIMARK