• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Promiss sluit bijna de helft van vernieuwde winkels

Promiss sluit bijna de helft van vernieuwde winkels

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Opende Promiss in de afgelopen maanden nog 33 filialen volgens het nieuwe concept als onderdeel van de herintroductie, zet het nu alweer flink het mes in haar winkelbestand. De modeketen schrapt vijftien bestaande vestigingen, vanwege een “tegenvallende match met het vernieuwde merk”. Dat maakte de retailer middels een persbericht bekend.

”Een aantal recent geopende winkellocaties sluiten minder goed aan bij de merkbeleving dan beoogd,” laat de modeketen weten. Naar eigen zeggen gaat Promiss zich de komende tijd daarom meer richten op A-locaties en de groei van de webshop. Als gevolg daarvan gaan 15 van de 33 winkels van het vernieuwde merk dicht.

Promiss sluit 15 pas geopende winkels op B-locaties

De sluiting betreft naar eigen zeggen ex-Superstar winkels op B-locaties. Het gaat om de winkels in Almere, Den Helder, Doetinchem, Eindhoven Woensel, Emmen, Gorinchem, Heerlen, Heerhugowaard, IJmuiden, Leeuwarden, Leiden, Ridderkerk, Rijswijk, Roosendaal en Volendam, zo laat een woordvoerder aan FashionUnited weten. In totaal zijn hier 64 medewerkers werkzaam, met hen wordt volgens het bedrijf binnenkort besproken wat de nieuwe mogelijkheden zijn.

Promiss kreeg onder de nieuwe eigenaar FNG Group de afgelopen maanden nieuw leven ingeblazen. De keten opende in korte tijd 33 nieuwe winkels volgens het vernieuwde concept, wat volgens het bedrijf nodig was om “het vernieuwde Promiss te vestigen”. Nu gaat Promiss zich sterker richten op de bestaande 18 winkels op A-locaties, omdat “de kwalitatieve uitstraling een belangrijke rol speelt bij de vernieuwing”.

Promiss gaat zich sterker richten op A-locaties

Naast de 18 bestaande vestigingen op A-locaties, wil Promiss op korte termijn meer filialen op deze locaties openen. Ook is de keten van plan om de webshop te versterken en meer samen te gaan werken, onder andere met verschillende online marktplaatsen. “Hiermee wordt de eerste stap gezet richting internationale expansie,” aldus de retailer in het bericht.

Promiss werd in mei 2015 failliet verklaard, waarna er zo’n 70 filialen moesten worden gesloten. De merknaam bleef wel bestaan, want eigenaar R&S wilde de naam Promiss nog wel kunnen gebruiken voor andere concepten, zoals een online winkel of shop-in-shops. Afgelopen zomer werd de terugkeer van Promiss in de winkelstraat aangekondigd, de ambitie was toen om zo snel mogelijk een vijftigtal verkooppunten van Promiss te hebben.

In lijn met de herintroductie van Promiss werd het merk voorzien van een volledig nieuw concept. Zo werd het logo vernieuwd en kreeg de inrichting van de winkels een meer open structuur. De eerste flagshipstore met het vernieuwde concept werd in juli in Hoofddorp geopend.

Beeld: Promiss Facebook

Promiss