• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 'RJB Group investeert 1 miljoen euro om energieprobleem in de nieuwe Zara in Eindhoven op te lossen'

'RJB Group investeert 1 miljoen euro om energieprobleem in de nieuwe Zara in Eindhoven op te lossen'

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Er komt een nieuwe Zara-winkel aan de Rechtestraat 37 in het centrum van Eindhoven Credits: Inditex

Vastgoedontwikkelaar RJB Group, geleid door Alain Rosenbaum, investeert ‘om en nabij 1 miljoen euro’ om 'energieproblemen' bij het nieuwe Zara-filiaal in het centrum van Eindhoven op te lossen, zo meldt Quote.

Het nieuws meldt dat tijdens de verbouwing van een oud Hema-filiaal aan de Rechtestraat tot een Zara-winkel, werd ontdekt dat er niet genoeg elektriciteit beschikbaar was om te voldoen aan de energiebehoeften van de modewinkel, die onderdeel is van de Spaanse modegigant Inditex.

De oplossing komt van het Utrechtse energiebedrijf Fudura dat in de kelder van de Zara een ‘binnenbatterij’ gaat installeren. Deze batterij slaat 's nachts stroom op voor gebruik overdag. Volgens het bedrijf is dit essentieel gezien de ‘beperkte toegang tot het stroomnet door netcongestie.’

De Zara-winkel aan de Rechtestraat 37 in het centrum van Eindhoven heeft volgens PropertyNL een oppervlakte van 4.600 vierkante meter, verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping. De winkel opent dit najaar.

RJB Group is opgericht door vastgoedondernemer Ronny Rosenbaum. Nu is zijn zoon Alain eigenaar van de groep.

Eindhoven
Zara