Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam krijgt een impuls van 20 miljoen euro. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum is ingestemd met een plan om het centrum een upgrade te geven, zo meldt GrootVlaardingen.nl.

Het plan heeft betrekking op de verbetering van de kwaliteit, beleving, uitstraling en verblijfswaarde van het winkelcentrum. Als onderdeel van het ‘Hart van Zuid’project, is het de bedoeling om 5000 vierkante meter bedrijfsvloeroppervlak toe te voegen aan het centrum in combinatie met 300 extra parkeerplaatsen.

Het centrum trekt jaarlijks bijna 11 miljoen bezoekers, aldus GrootVlaardingen.nl. Het plan wordt het komende anderhalf jaar verder uitgewerkt en de verbouwing start naar verwachting in het voorjaar van 2020. De upgrade moet in 2021 zijn afgerond.

Rotterdam moet volgens Urban Department Store Rotterdam ‘de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux’ krijgen. Het collectief van ondernemers en eigenaren stelde vorig jaar oktober een Bedrijf Investerings Zone plan voor waarbij elk jaar een investering gedaan wordt van 1,2 miljoen euro. De investering moet 15 procent meer bestedingen en bezoekers opleveren naast een hogere waardering van 20 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN