• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Schoenenketen Taft is terug na faillissement

Schoenenketen Taft is terug na faillissement

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Taft Schoenen, dat begin dit jaar failliet werd verklaard, heeft twee schoenenwinkels heropend. De vestigingen in de Amsterdamse Kalverstraat en de Grote Houtstraat in Haarlem openden op 2 september hun deuren. Dat meldt Retailnews.

De Nederlandse schoenenketen is eigendom van de derde generatie van de oprichtersfamilie. De familie laat in een persbericht weten dat het niet in een vroeg stadium naar buiten wilde treden met het nieuws. “Dit heeft hier en daar in de markt geleid tot onduidelijkheid die nu definitief is weggenomen,” verklaart Taft.

De schoenketen is doorgestart onder de naam Taft New Dimension, dat met zijn hoofdkantoor en magazijn in Badhoevedorp zit gevestigd. Naast de twee winkels in Amsterdam en Haarlem opent het bedrijf op 1 oktober haar filiaal in Zaandam. Deze derde winkel, waarin Taft voor het faillissement ook al zat, wordt momenteel helemaal verbouwd. Bovendien wordt de webshop binnenkort heropend. Taft Schoenen wil net als voorheen vooruitlopen op de mode en aparte schoenen brengen, zo laat het bedrijf weten.

Een aantal van de failliete winkels werd begin dit jaar overgenomen door Nelson Schoenen, dat bijna 250.000 euro betaalde voor de doorstart van vier filialen. Taft Schoenen is een familiebedrijf uit 1939 en verkoopt zowel heren- als damesschoenen.

heropening
schoenenketen
Taft