• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Sissy-Boy maakt deze week comeback: dit weten we nu

Sissy-Boy maakt deze week comeback: dit weten we nu

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |PRIMEUR

Sissy-Boy opent deze week de eerste winkel onder de nieuwe eigenaar, de Termeer Groep. In Den Bosch maakt de vernieuwde keten die in april werd doorgestart het debuut, zo meldt een perswoordvoerder tegen FashionUnited. Naast het assortiment wat men gewend is van Sissy-Boy introduceert het merk nu ook wijn.

De Termeer Groep zet alle plannen voor het merk uiteen. Sissy-Boy blijft in de kern onveranderd, maar het concept zal worden aangevuld en aangescherpt. Horeca gaat een grote rol spelen, zo deelt de groep. Daarom is in het pand in Den Bosch, aan de Verwerstraat Sissy-Boy Daily ook terug te vinden. De winkel in de Brabantse stad mag dan de eerste zijn die geopend wordt onder de vlag van de Nederlandse groep, maar er zal verder onderzocht worden in welke gebieden Sissy-Boy zich zal vestigen. Zo meldt de Termeer Groep zich te gaan focussen op ‘kernsteden waar beleving centraal staat’. Naast fysieke winkels in Nederland is Sissy-Boy ook de internationale potentie van het merk verder aan het onderzoeken en is het bezig met de lancering van een webshop die past bij de winkelbeleving, aldus de groep. De webshop zal naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar live gaan.

Eerste winkel Sissy-Boy onder vlag Termeer Groep 28 november open

De Termeer Groep nam in april Sissy-Boy over een dag nadat deze failliet was verklaard. “Sissy-Boy heeft een grote toegevoegde waarde in de winkelstraat. Sissy-Boy is een merk met Nederlandse roots en een mondiale levenshouding. Al meer dan vijfendertig jaar staat het voor inspiratie en brengt het haar klanten een breed scala aan producten,” aldus de Termeer Groep.

Na de overname zijn de staffuncties zoals marketing, human resources en sales overgegaan naar de structuur van de Termeer Groep. Ontwerp en inkoop voor Sissy-Boy vindt plaats in Amsterdam, terwijl de rest van het merk onder het kantoor van de Termeer Groep in Tilburg valt. De Termeer Groep is ondertussen bezig met een nieuw magazijn in Tilburg zodat de logistiek van Sissy-Boy in eigen beheer is. Het magazijn wordt ‘dé basis voor een goed functionerende webshop’, aldus het bericht. “Klanten verwachten een pakketje binnen een dag in huis en een klantvriendelijk retoursysteem.”

Op donderdag 28 november gaat de Sissy-Boy winkel in Den Bosch aan de Verwerstraat open. Op dit moment heeft Sissy-Boy 43 winkels zo meldt een woordvoerder desgevraagd.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Beeld: Sissy-Boy

Sissy Boy
Termeer Groep