• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Supertrash krijgt geen eigen winkels of webshop meer’

‘Supertrash krijgt geen eigen winkels of webshop meer’

Door Caitlyn Terra

4 jan. 2019

Retail

Voor de rentree van Supertrash moet nog even geduldig gewacht worden, maar langzaam maar zeker wordt wel meer bekend. Halverwege december werd bekend dat de eerste collectie na de doorstart van het modemerk gepresenteerd zal worden tijdens Modefabriek. Micha Noot, de agent van het merk, onthuld nu meer over de winkels en de webshop.

”De dingen die fout gingen, gaan we natuurlijk niet meer doen,” aldus Noot tegen Quote. De agent heeft het hier over de eigen winkels en de webshop. Volgens Noot waren dit nou net de twee activiteiten die het merk de das om deden. In het eerste faillissementsverslag werd destijds gemeld dat de introductie van de kledinglijn ST Studio en het terugkopen van de eigen retaillocaties aan de basis lagen van het faillissement.

De collectie die op Modefabriek getoond wordt zal rond 1 juli in de winkels hangen, aldus Noot tegen Quote. Met de herlancering richt Supertrash zich op ketens als De Bijenkorf en Hudson’s Bay, maar ook op kleinere boetieks. Noot meldde in december al tegen FashionUnited dat de Bijenkorf al interesse had getoond. Een omzetprognose voor het merk kan naar alle waarschijnlijkheid op 1 maart gegeven worden, aldus Noot tegen Quote.

Eigen winkels en webshop geen onderdeel van herlancering Supertrash

Supertrash maakt in januari een rentree nadat het merk in maart 2018 failliet werd verklaard. In april verscheen een anonieme groep investeerders, die tot op de dag van vandaag onbekend zijn, die met het bedrijf een doorstart realiseerde. De Unlimited Footwear Group heeft de licentie verkregen voor de ontwikkeling, productie en distributie van Supertrash-schoenen en tassen.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Beeld: Supertrash facebook